MENU iII
245 PLN za osobę
STARTER
jeden do wyboru
- Carpaccio z polędwicy wołowej podane z płatkami parmezanu, rukolą oraz oliwą truflową w towarzystwie łososia z szyjką rakową muśniętego winną galaretką z sosem koprowym z nutą chrzanu
- Krewetki królewskie podane na aromatycznej salsie w towarzystwie carpaccio z łososia marynowanego w koprze i soli morskiej z kaparami i koprowym creme fraiche
ZUPA SERWOWANA
jedna do wyboru
- Krem ze szparagów z kawałkami warzyw i grzankami ziołowymi
- Krem z borowików z natką pietruszki podany z kluskami francuskimi
DANIE GŁÓWNE serwowane
jedno do wyboru
- Pierś z kaczki na modrej kapuście z rodzynkami w towarzystwie cząstek jabłka z borówkami i ziemniaków parissien oprószonych ziołami
- Roladka z indyka nadziewana blanszowanymi porami podana na sosie śmietanowym w towarzystwie ziemniaków parissien oprószonych ziołami oraz warzyw blanszowanych ze szparagami i płatkami migdałów
- Filet z sandacza na aksamitnym sosie rakowym podany z ziemniakami parissiem oprószonych ziołami oraz warzywami blanszowanymi ze szparagami i płatkami migdałów
- Rewia sałat z pomidorkiem cocktailowym, płatkami parmezanu i sosem winegret / w każdej opcji /
deser serwowany
jeden do wyboru
- Torcik pralinowy z musem z belgijskiej czekolady
- Torcik mango z musem malinowym i białą czekoladą
przekąski wytrawne
4,5 porcji na osobę
- Tatar wołowy z ogórkiem, cebulką i grzybkami marynowanymi
- Deski ryb wędzonych z nadmorskiej wędzarni z cząstkami cytryn i sosem koprowym
- Polędwiczka wieprzowa z chipsem z bekonu na chutney z czerwonej cebuli
- Włoskie wędliny z antipasti: suszone pomidory i oliwki greckie marynowane w ziołach z paluszkami grissini
- Plastry indyka marynowanego z salsą mango i nutą chilli
- Tymbalik z drobiu z warzywami i zielonym groszkiem na plastrach cytryn
- Półgęsek wędzony z chutney morelowym na bagietce
- Pasztet staropolski z dodatkiem wątróbek gęsich na grillowanych plastrach cytryn
- Rewia serów pleśniowych i dojrzewających z winogronem i orzechami
- Selekcja pieczywa
gorące tapas
2 sztuki na osobę
- Śliwka suszona owinięta chrupiącym bekonem z pikantnym sosem chilli
- Crostini z mozzarellą i pomidorem oraz pesto bazyliowym
- Indyk z suszonymi pomidorami i grillowaną cukinią
sałatki
150 g na osobę
- Bukiet sałat z serem pleśniowym i porzeczką z dressingiem ziołowym
- Insalata caprese: pomidory, mozzarella oraz świeża bazylia i oliwa z oliwek
- Sałatka krabowa ze świeżym koperkiem, makaronem ryżowym oraz ogórkiem i sosem jogurtowym
ciasta i DESERY
3 porcje na osobę
- Beza z kremowym mascarpone i figami oraz orzechami włoskimi
- Ciasto biszkoptowe z kremem mascarpone i truskawkami / owocami leśnymi muśnięty galaretką
- Agrestowiec na biszkopcie z bitą śmietaną, bezą i płatkami prażonych migdałów
- Sernik pieczony z pianką i czekoladą
- Mus czekoladowy z wiśniami
- Galaretki z owocami sezonowymi i egzotycznymi oraz bitą śmietaną
owoce sezonowe i egzotyczne
100 g na osobę
gorąca kolacja
- Soczysty indyk pieczony podany z gratin ziemniaczanym oraz sosem cumberland
gorąca przekąska
serwowana w nocy
- Strogonov z wołowiną i pieczarkami
POZOSTAŁE
NAPOJE GORĄCE
NIELIMITOWANE / W CENIE MENU
- Kawa świeżo parzona z ekspresów
- Herbaty liściaste
- Cukier biały i brązowy
- Mleko w dzbankach
NAPOJE ZIMNE
NIELIMITOWANE / 25 PLN OD OSOBY
- Woda mineralna z cytrusami i miętą w szklanych karafkach
- Soki owocowe 100% CAPPY
- Napoje gazowana / Coca Cola, Sprite, Tonic w but. 0,85l /
MENU DLA DZIECI
DO LAT 12 / 85 PLN OD OSOBY
- STARTER Uśmiech z owoców egzotycznych i sezonowych
- ZUPA drobiowa z kawałkami kurczaka, warzywami i makaronem
- DANIE GŁÓWNE Pierś z kurczaka na chrupko z frytkami i ketchupem podawana z surówką z marchewki i jabłka
- DESER lodowy z owocami sezonowymi i sosem czekoladowym
- GORĄCO KOLACJA Zapiekanka z naszym farszem pieczarkowym i żółtym serem na chrupiącej bagietce
PEŁNA OFERTA– KLIKNIJ TUTAJ!