BOŻE NARODZENIE 2020 – oferta firmowa

BOŻE NARODZENIE 2020 – oferta firmowa

ŚWIĄTECZNE ZESTAWY

 BOX DAŃ NA CIEPŁO / 200 g ryba + 6 szt. pierogów na osobę

OPCJA I / 28 PLN NETTO ZA BOX

  • Pieczony filet dorsza z wybornym sosem koprowym z nutką chrzanu
  • Pierogi z kapustą i grzybami leśnymi z maślaną cebulką

OPCJA II / 30 PLN NETTO ZA BOX

  • Smażony filet karpia z pieczarkami
  • Pierogi z kapustą i grzybami leśnymi z maślaną cebulką

OPCJA III / 32 PLN NETTO ZA BOX

  • Pieczony filet z łososia z wybornym sosem koprowym z nutą chrzanu
  • Pierogi z kapustą i grzybami leśnymi z maślaną cebulką

OPCJA IV / 30 PLN NETTO ZA BOX

  • Grillowany filet z dorsza z warzywnym tagliatelle z masłem ziołowym
  • Pierogi z kapustą i grzybami leśnymi z maślaną cebulką

BOX PRZEKĄSEK ŚWIĄTECZNYCH NA ZIMNO / 350 g na box          

OPCJA I / 30 PLN NETTO ZA BOX

  • Filecik z pstrąga z warzywami muśnięty galaretką z cząstką cytryny
  • Pasztet staropolski z dziczyzną na plastrach grillowanych jabłek
  • Sałatka jarzynowa z zielonym groszkiem i ogórkiem z sosem majonezowym
  • Chrupiąca bagietka

OPCJA II / 32 PLN NETTO ZA BOX

  • Filecik z łososia z szyjką rakową muśnięty galaretką z cząstką cytryny
  • Galantyna z kaczki po staropolsku aromatyzowana majerankiem szpikowana suszoną śliwką z konfiturą żurawinową
  • Sałatka jarzynowa z zielonym groszkiem i ogórkiem z sosem majonezowym
  • Chrupiąca bagietka

OPCJA III / 30 PLN NETTO ZA BOX

  • Karp po żydowsku z warzywami i rodzynkami
  • Dorsz po grecku z warzywami i sosem pomidorowym
  • Sałatka jarzynowa z zielonym groszkiem i ogórkiem z sosem majonezowym
  • Chrupiąca bagietka

BOX DESEROWY / 200 g na box

OPCJA I / 15 PLN NETTO ZA BOX

  • Świąteczny makowiec zawijany z bakaliami oraz skórką pomarańczową
  • Sernik z pianką i czekoladą

OPCJA II / 15 PLN NETTO ZA BOX

  • Makowa pokusa przekładana konfiturą z czarnej porzeczki i musem waniliowym
  • Piernik świąteczny z bakaliami

OPCJA III / 15 PLN NETTO ZA BOX

  • Sernik sułtański z rodzynkami
  • Rogaliki świąteczne z belgijską czekoladą i skórką pomarańczową

ORGANIZACJA USŁUGI CATERINGOWEJ

  • Każdy zestaw potraw zostanie zapakowany w indywidualną torbę papierową
  • Estetyczne sztućce jednorazowe oraz serwetki indywidualne
  • Dostawa cateringu do miejsca wskazanego przez Klienta

CATERING ŚWIĄTECZNY TRADYCYJNY OD 55 PLN NETTO ZA OSOBĘ

PRZEKĄSKI ZIMNE I SAŁATKI / 300 g z asortymentu na osobę

  • Filet z pstrąga z warzywami muśnięty galaretką z cząstką cytryny
  • Pasztet staropolski z dziczyzną na plastrach grillowanych jabłek
  • Dorsz po grecku z warzywami w sosie pomidorowym
  • Śledzik po kaszubski na śmietanowym puchu z cebulką, kiszonym ogórkiem i jabłkiem
  • Sałatka jarzynowa z zielonym groszkiem i ogórkiem z sosem majonezowym
  • Chrupiące bagietki

ZUPA / 250 ml na osobę

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami leśnymi

DANIA NA CIEPŁO / 5 szt. pierogów + 200 g ryba na osobę

  • Pieczony filet z dorsza z pieczarkami
  • Pierogi z kapustą i grzybami podane z cebulką i masłem

CIASTA / 150 g na osobę z asortymentu

  • Makowiec świąteczny zawijany z bakaliami i skórką pomarańczową
  • Sernik pieczony z pianką i czekoladą

CATERING ŚWIĄTECZNY PREMIUM OD 95 PLN NETTO ZA OSOBĘ

PRZEKĄSKI ZIMNE / 250 g z asortymentu na osobę / PIĘĆ POZYCJI PRZEKĄSEK DO WYBORU PRZEZ KLIENTA /

  • Filet z łososia z szyjką rakową muśnięty galaretką z cząstką cytryny i świeżym koprem
  • Karp po żydowsku z warzywnym julienne i rodzynkami
  • Filet z pstrąga z warzywami muśnięty galaretką z sosem koprowym i cząstką cytryny
  • Dorsz po grecku z warzywami w sosie pomidorowym
  • Carpaccio z łososia marynowanego w koprze i soli morskiej z kaparami i creme fraiche
  • Krewetki Black Tiger marynowane w białym winie podane na salsie meksykańskiej
  • Pasztet staropolski z wątróbkami gęsimi na plastrach grillowanych jabłek
  • Galantyna z kaczki po staropolsku aromatyzowana majerankiem szpikowana suszoną śliwką z konfiturą żurawinową na bagietce
  • Plastry indyka marynowanego z salsą mango z chilli
  • Schab z morelą i śliwką muśnięty malagą
  • Półgęsek wędzony z chutney morelowym na bagietce
  • Pasztet świąteczny z soczewicą i aromatycznymi przyprawami / wegański /
  • Carpaccio z pieczonych buraków z kozim serem, rukolą i prażonymi płatkami migdałów
  • Rewia serów dojrzewających i twardych z oliwkami marynowanymi w ziołach z płatkami migdałów
  • Rewia śledzikowa:
    • po skandynawsku w sosie musztardowym
    • w sosie jogurtowym z cebulką i jabłkiem
    • po kaszubsku w sosie tomato z rodzynkami
    • w oleju z cebulką i papryką
  • Bagietki pszenne i wieloziarniste

SAŁATKI / 100 g z asortymentu na osobę / JEDNA POZYCJA DO WYBORU PRZEZ KLIENTA /

  • Sałatka jarzynowa z zielonym groszkiem i ogórkiem z sosem majonezowym
  • Sałatka krabowa z makaronem ryżowym, ogórkiem oraz świeżym koprem i sosem jogurtowym
  • Sałatka z grillowanymi warzywami, fetą i kuskusem z dressingiem miętowym
  • Bukiety kolorowych sałat z winogronem i serami pleśniowymi z dresingiem ziołowym

ZUPA / 250 ml na osobę

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami leśnymi

DANIA NA CIEPŁO / 200 g danie główne + 250 g dodatki z asortymentu na osobę

DWIE POZYCJE DANIA GŁÓWNEGO DO WYBORU PRZEZ KLIENTA:

  • Pieczony filet z łososia na cytrynowym sosie
  • Filet z sandacza na aksamitnym sosie rakowym
  • Pieczony filet z dorsza na śmietanowym sosie koprowym
  • Filet z karpia z pieczarkami i cebulką
  • Panierowany filet z pstrąga w płatkach migdałów
  • Medaliony z polędwiczki wieprzowej otulone bekonem na wiśniowym sosie barbecue
  • Pierś z kaczki po pomorsku z cząstkami jabłek z borówkami
  • Indyk otulony grillowaną cukinią i szynką dojrzewającą na sosie bazylikowym
  • Roladka z indyka nadziewana blanszowanymi porami na sosie śmietanowym

DWIE POZYCJE DODATKÓW DO WYBORU PRZEZ KLIENTA:

  • Ziemniaki parissien oprószone ziołami
  • Ryż z zielonym groszkiem
  • Modra kapusta z rodzynkami
  • Buraczki glazurowane masłem
  • Kapusta kiszona zasmażana z grzybami
  • Warzywa blanszowane na parze z płatkami migdałów

PRZEKĄSKA CIEPŁA / 4 szt. na osobę

  • Pierogi z kapustą i grzybami podane z maślaną cebulką
  • Pierogi z mięsem okraszone boczkiem

CIASTA /  150 g na osobę

 / DWA RODZAJE CIAST DO WYBORU PRZEZ KLIENTA /

  • Makowa pokusa przekładana konfiturą z czarnej porzeczki i musem waniliowym
  • Piernik świąteczny z bakaliami
  • Dakłas z bitą śmietaną orzechami i daktylami
  • Sernik z pianką i czekoladą
  • Makowiec świąteczny zawijany z bakaliami i skórką pomarańczową
  • Słonecznikowiec z karmelem i kremem śmietankowym na biszkopcie
  • Agrestowiec na biszkopcie z bitą śmietaną, bezą i płatkami migdałów

DODATKOWO POLECAMY IDEALNY PREZENT DLA PAŃSTWA PRACOWNIKÓW:

WYBORNE WINA W ELEGANCKIEJ TORBIE ZE ŚWIĄTECZNĄ DEKORACJĄ

  • Wino chilijskie białe Canepa Sauvignon Blanc  / 28 PLN NETTO ZA BUTELKĘ
  • Wino chilijskie czerwone Canepa Carmenere  / 28 PLN NETTO ZA BUTELKĘ