PRZYJĘCIE WESELNE

  • //

    BanGlob to catering bez granic.

    //

    Organizujemy różnorodne uroczystości z pełną obsługą w Gdyńskim Klubie Marynarki Wojennej Riwiera, w sali bankietowej z widokiem na morze.
    Przyjęcia cateringowe organizujemy także w każdym wskazanym przez Państwa miejscu.

    //

    Decydując się na współpracę z nami wybierają Państwo profesjonalizm poparty doświadczeniem.
    Przez ponad 20 lat BanGlob zorganizował ponad 600 przyjęć weselnych w Riwierze i innych lokalizacjach.

    //

    Specjalnie dla Państwa nasza firma przygotowała w prezencie:

    > salę bankietową RIWIERA  w uroczystej aranżacji
    > tort weselny, piętrowy z subtelną dekoracją
    > toast powitalny winem musującym dla wszystkich Gości
    > dekoracyjny chleb na powitanie Pary Młodej
    > fajerwerki, confetti na oczepiny
    > menu dla dzieci do lat 4
    > menu dla dzieci do lat 12 ze zniżką

    //

    Poniżej poglądowe propozycje menu.
    Sprawdź, co możemy zrobić dla Ciebie i Twoich Gości.
    Wspólnie stworzymy menu dla najbardziej wymagających.

    //

    MENU I                     160 PLN od osoby

    //

    Zupa serwowana

    > Bulion drobiowy z kawałkami kurczaka i warzyw z makaronem

    //

    Danie główne serwowane

    > Filet drobiowy przekładany pomidorami zapiekany mozzarellą z dodatkiem bazyliowego pesto podany z ziemniakami ze świeżym koprem

       oraz warzywami blanszowanymi na parze z płatkami migdałów

    //

    Deser serwowany

    > Deser lodowy dekorowany owocami, świeżą miętą i sosem czekoladowym

    //

    Przekąski zimne
    > Pieczone polędwiczki wieprzowe owinięte chrupiącym bekonem
    > Pasztet staropolski z dodatkiem wątróbek gęsich na plastrach grillowanych jabłek
    > Mozaika z indyka z bakaliami i owocami
    > Gotowany filecik z pstrąga z dodatkiem warzy w winnej galarecie
    > Tymbalik drobiowy z zielonym groszkiem na plastrach cytryn
    > Wybór pieczywa /pszenne, żytnie, razowe/

    //

    Sałatki
    > Sałatka letnia z pomidorami i ogórkiem posypanymi młodym szczypiorkiem i szalotką na sałatach
    > Sałatka z kurczakiem grillowanym, kukurydzą oraz papryką na sałatach z sosem ziołowym
    > Sałatka brokułowa z jajkiem oraz sosem jogurtowym i płatkami migdałów

    //

    Desery
    > Babeczki cocktailowe z bitą śmietaną i owocami
    > Mus owocowy oraz czekoladowy z miętą w shotach
    > Rogaliki francuskie nadziewane brzoskwinią
    > Poduszeczki serowe oprószone kokosem

    > Owoce sezonowe

    //

    II gorąca kolacja                    /do wyboru/
    > Bogracz z mięsem wieprzowym, kolorową papryką i aromatycznymi ziołami
    lub
    > Żurek staropolski z białą kiełbasą doprawiony majerankiem okraszony cebulką i boczkiem

    //

    DODATKOWO

    //

    Napoje gorące                    nielimitowane /w cenie menu/
    > Kawa świeżo parzona z ekspresów
    > Herbaty liściaste /czarna, owocowa, zielona/
    > Cukier biały, brązowy
    > Mleko w dzbankach

    //

    //

    Napoje zimne bezalkoholowe                    22 pln od osoby /bez limitu na czas trwania imprezy/
    > Woda mineralna gazowana, niegazowana
    > Soki owocowe 100% różne smaki
    > Napoje gazowane Coca Cola, Sprite, Tonic

    //

    Alkohol open bar                    40 pln od osoby
    > Wino białe hiszpańskie Caliza Chardonnay
    > Wino czerwone hiszpańskie Caliza Merlot Syrah
    > Wódka czysta Wyborowa
    > Piwo Żywiec, Warka

    //

    Opłata serwisowa                    18 pln od osoby /obsługa alkoholi Klienta/
    > Schłodzenie alkoholu
    > Lód
    > Szkło w określonym asortymencie
    > Serwis kelnerski

    //

    Wynajem tarasu w sezonie letnim                    1000 pln
    > Aranżacja stolików z krzesłami i kanapami oraz zadaszenie w razie niepogody, obsługą kelnerską oraz ochroną

    //

    Efektowne dekoracje kwiatowe                    /cena do uzgodnienia/

    //

    Koszty organizacyjne przyjęcia                    12 pln od osoby
    > Dekoracyjne przygotowanie sali, stołów i bufetów /meble, ozdobne tkaniny, scenografia, kandelabry, świece/
    > Profesjonalny serwis kelnerski i kucharski
    > Bieżący nadzór w czasie przyjęcia nad czystością i ładem w sali weselnej oraz w toaletach
    > Szatnia z obsługą
    > Ochrona wewnątrz i na zewnątrz lokalu

    //

    //

    DODATKOWE ATRAKCJE KULINARNE

    //

    STACJA LIVE COOKING GRILL                    25 pln od osoby 

    /minimalne zamówienie dla 60 % Gości/
    > Marynowany filet z łososia z koprem i cytryną
    > Karczek wieprzowy marynowany w ziołach
    > Pierś z drobiu przyprawiona papryką i czosnkiem
    > Bekon wędzony z aromatycznym pieprzem młotkowanym
    > Kiełbaski białe przyprawiane czosnkiem i majerankiem
    > Warzywa grillowane – cukinia, bakłażan, papryka
    > Sosy zimne: jogurtowy z zielonym pieprzem, czosnkowy
    > Surówka z kalafiora ze świeżym koperkiem, jajkiem, sosem jogurtowo – czosnkowym
    > Sałatka Colesław

    //

    STACJA LIVE COOKING KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA                    35 pln od osoby

    /minimalne zamówienie dla 60 % Gości/
    > Grillowane krewetki black tiger z salsą meksykańską
    > Smażone kalmary z sosem chilli
    > Pieczony ser camembert z szynką parmeńską
    > Tagliatelle z oliwą i czosnkiem podawane również z owocami morza
    > Wybór pieczywa /bagietki, razowe, orkiszowe/
    > Oliwy smakowe /z czosnkiem, tymiankiem, chilli/

    //

    //

    STÓŁ KASZUBSKI                    30 pln od osoby

    /minimalne zamówienie dla 40 % Gości/
    > Śledzik opiekany w zalewie octowej
    > Śledzik po kaszubsku z rodzynkami w sosie pomidorowym
    > Okrasa z gęsi
    > Smalec swojski ze skwarkami
    > Smarowidło z siekanej pieczeni wieprzowej ze szczypiorkiem
    > Półgęski na bagietce z żurawiną
    > Ćwikła z chrzanem
    > Bigos kaszubski z leśnymi grzybami
    > Kluski ziemniaczane z boczkiem, cebulką i twarogiem
    > Bochny wiejskiego chleba

    //

    STACJA LIVE COOKING DESEROWA                    20 pln od osoby

    /minimalne zamówienie dla 50 % Gości/
    > Ruchańce kaszubskie z jabłkami
    > Naleśniki ze świeżymi owocami i bitą śmietaną
    > Lody z gorącymi malinami i bitą śmietaną

    //

    WESELNY COCKTAIL BAR                    od 20 pln od osoby
    > Karta drinków do indywidualnych ustaleń

    //

    //

    STÓŁ Z ATRAKCJAMI DLA DZIECI                    od 35 pln od osoby
    > Lizaki, drobne cukierki
    > Żelki, Pianki Marshmallow
    > Kredki, papier do kolorowania, proste gry zespołowe

    //

    POLECAMY DO WSPÓŁPRACY

    Oprawa muzyczna
    > Dj Jacek Wicek, grający na żywo na trąbce do podkładów muzycznych, tel. 502 912 218
    > DJ Disco Projekt Leszek Dybowski, tel. 602 119 188

    > Zespół Standard Acoustic Wojciech Wiśniewski, tel. 601642851
    > Zespół „Fraza” z Gdyni Zbigniew Pieckowski, tel. 793 716 444

    //

    Dekoracje kwiatowe
    > Zielony Gaj Małgorzata Kosno, tel. 500 131 636

    //

    Fotografia
    > Jacek Szeler, tel. 515 288 058
    > Marek Puszcz, tel. 606 630 193

    //

    Noclegi
    > Akademiki Dwa Żagle (przy Riwierze), tel. 728 913 793
    > Pokoje do wynajęcia na Kamiennej Górze, tel. 731 952 111
    > Och Hostel!, Gdynia, ul. Świętojańska 85, tel. 500 314 737, 502 026 350

    //

    Fotobudka
    > Mediabox Paweł Łażycki, tel. 518 597 70

    //

  • //

    BanGlob to catering bez granic.

    //

    Organizujemy różnorodne uroczystości z pełną obsługą w Gdyńskim Klubie Marynarki Wojennej Riwiera, w sali bankietowej z widokiem na morze.
    Przyjęcia cateringowe organizujemy także w każdym wskazanym przez Państwa miejscu.

    //

    Decydując się na współpracę z nami wybierają Państwo profesjonalizm poparty doświadczeniem.
    Przez ponad 20 lat BanGlob zorganizował ponad 600 przyjęć weselnych w Riwierze i innych lokalizacjach.

    //

    Specjalnie dla Państwa nasza firma przygotowała w prezencie:

    > salę bankietową RIWIERA  w uroczystej aranżacji
    > tort weselny, piętrowy z subtelną dekoracją
    > toast powitalny winem musującym dla wszystkich Gości
    > dekoracyjny chleb na powitanie Pary Młodej
    > fajerwerki, confetti na oczepiny
    > menu dla dzieci do lat 4
    > menu dla dzieci do lat 12 ze zniżką

    //

    Poniżej poglądowe propozycje menu.
    Sprawdź, co możemy zrobić dla Ciebie i Twoich Gości.
    Wspólnie stworzymy menu dla najbardziej wymagających.

    //

    MENU II                    180 PLN od osoby

    //

    Starter                    /jeden do wyboru/

    > Filecik z łososia z warzywami muśnięty winną galaretą, dekorowany świeżym koprem i cytryną

    > Bułeczka cocktailowa, masełko smakowe

       lub

    > Plastry polędwicy marynowanej na sałatach z suszonymi pomidorami, grillowaną cukinią oraz oliwkami z delikatnym sosem francuskim

    > Bułeczka cocktailowa, masełko smakowe

    //

    Zupa serwowana                    /jedna do wyboru/

    > Krem z pomidorów pelati z bazyliowym pesto i kluseczkami

    > Krem z brokułów z kleksem wiejskiej śmietanki i grzankami

    > Krem z pieczarek ze śmietanką i groszkiem ptysiowym

    > Krem z pieczonych białych warzyw z płatkami migdałów

    //

    Danie główne podane na półmiskach

    /2 rodzaje potraw do wyboru – porcja 150 g 

     3 rodzaje potraw do wyboru oraz dopłata do menu w wysokości 16 pln – porcja 250 g/

    > Pieczone polędwiczki wieprzowe owinięte chrupiącym bekonem na gorącym wiśniowym sosie BBQ

    > Pierś z drobiu przekładana pomidorami zapiekana mozzarellą z pesto bazyliowym

    > Zraziki po kaszubsku z cebulką i boczkiem w aromatycznym sosie pieczeniowym

    > Pieczone udka kurczaka z papryką i płatkami chilli

    > Medaliony z szynki wieprzowej z aromatycznym sosem grzybowym

    > Schab pieczony po hawajsku z ananasem i zapiekany serem

    > Filet z dorsza podany z sosem koprowym i cząstkami cytryn

    //

    Dodatki                    /3 rodzaje do wyboru/

    > Cząstki ziemniaków opiekane oprószone ziołami

    > Ziemniaki gotowane ze świeżym koprem

    > Ryż z warzywami

    > Kluski śląskie z cebulką

    > Warzywa blanszowane na parze z masłem

    //

    Surówki                    /3 rodzaje do wyboru/

    > Sałata lodowa z kukurydzą, żółtą papryką i selerem z dressingiem ziołowym

    > Sałatka letnia z pomidorami i ogórkiem posypanymi młodym szczypiorkiem na sałatach

    > Surówka Colesław

    > Surówka z marchwi z jabłkiem oraz sosem chrzanowym

    > Buraczki glazurowane z masłem

    > Surówka z selera z orzechami i rodzynkami w sosie jogurtowym

    > Mizeria ze świeżym koprem

    //

    Deser

    > Deser lodowy dekorowany owocami, świeżą miętą i sosem czekoladowym

    //

    Przekąski zimne

    /wesela do 60 osób: 6 rodzajów przekąsek do wyboru,

     wesela powyżej 60 osób: 9 rodzajów przekąsek do wyboru/

    > Polędwiczki wieprzowe nadziewane leśnymi kurkami

    > Pasztet staropolski z dodatkiem wątróbek gęsich na plastrach grillowanych jabłek

    > Schab z morelą i śliwką muśnięty malagą

    > Carpaccio z łososia z kaparami i świeżym koprem oraz cząstkami cytryn

    > Mus surimi ze świeżym koperkiem na bagietce

    > Śledzik kaszubski na śmietanowym puchu z cebulką, kiszonym ogórkiem, jabłkiem z plastrami pieczonych ziemniaków

    > Polędwiczki wieprzowe z chipsem bekonu na chutney z czerwonej cebuli

    > Mozaika z indyka dekorowana mandarynką, wiśnią

    > Tymbaliki z drobiu z zielonym groszkiem oraz warzywami na plastrach cytryn

    > Hummus z suszonymi pomidorami na bagietce

    > Marynaty z naszej spiżarni: dynia, grzybki, ogórki, papryka

    > Sosy zimne do przekąsek

    > Wybór pieczywa /pszenne, żytnie, razowe/

    //

    Ciasta i desery                                

    > Ciasto biszkoptowe z kremem jogurtowym i  truskawkami/malinami/wiśniami (do wyboru)

    > Agrestowiec na biszkopcie z bitą śmietaną, bezą i płatkami prażonych migdałów

    > Sernik pieczony z pianką i czekoladą

    > Mus mascarpone z maracują

    > Babeczki cocktailowe z bitą śmietaną i owocami

    //

    Owoce                                                               

    > Patery owoców sezonowych i egzotycznych

    //

    I gorąca kolacja                                       

    > Pieczona szynka wieprzowa serwowana na sosie borowikowym z kluskami śląskimi i kapustą kiszoną zasmażaną

    II gorąca kolacja

    > Barszcz z pasztecikiem z kapustą i grzybami leśnymi

       lub

    > Żurek staropolski z białą kiełbasą okraszony cebulką i boczkiem serwowany z wiejskim pieczywem

    //

    //

    DODATKOWO

    //

    Napoje gorące                    nielimitowane /w cenie menu/
    > Kawa świeżo parzona z ekspresów
    > Herbaty liściaste /czarna, owocowa, zielona/
    > Cukier biały, brązowy
    > Mleko w dzbankach

    //

    //

    Napoje zimne bezalkoholowe                    22 pln od osoby /bez limitu na czas trwania imprezy/
    > Woda mineralna gazowana, niegazowana
    > Soki owocowe 100% różne smaki
    > Napoje gazowane Coca Cola, Sprite, Tonic

    //

    Alkohol open bar                    40 pln od osoby
    > Wino białe hiszpańskie Caliza Chardonnay
    > Wino czerwone hiszpańskie Caliza Merlot Syrah
    > Wódka czysta Wyborowa
    > Piwo Żywiec, Warka

    //

    Opłata serwisowa                    18 pln od osoby /obsługa alkoholi Klienta/
    > Schłodzenie alkoholu
    > Lód
    > Szkło w określonym asortymencie
    > Serwis kelnerski

    //

    Wynajem tarasu w sezonie letnim                    1000 pln
    > Aranżacja stolików z krzesłami i kanapami oraz zadaszenie w razie niepogody, obsługą kelnerską oraz ochroną

    //

    Efektowne dekoracje kwiatowe                    /cena do uzgodnienia/

    //

    Koszty organizacyjne przyjęcia                    12 pln od osoby
    > Dekoracyjne przygotowanie sali, stołów i bufetów /meble, ozdobne tkaniny, scenografia, kandelabry, świece/
    > Profesjonalny serwis kelnerski i kucharski
    > Bieżący nadzór w czasie przyjęcia nad czystością i ładem w sali weselnej oraz w toaletach
    > Szatnia z obsługą
    > Ochrona wewnątrz i na zewnątrz lokalu

    //

    //

    DODATKOWE ATRAKCJE KULINARNE

    //

    STACJA LIVE COOKING GRILL                    25 pln od osoby

    /minimalne zamówienie dla 60 % Gości/
    > Marynowany filet z łososia z koprem i cytryną
    > Karczek wieprzowy marynowany w ziołach
    > Pierś z drobiu przyprawiona papryką i czosnkiem
    > Bekon wędzony z aromatycznym pieprzem młotkowanym
    > Kiełbaski białe przyprawiane czosnkiem i majerankiem
    > Warzywa grillowane – cukinia, bakłażan, papryka
    > Sosy zimne: jogurtowy z zielonym pieprzem, czosnkowy
    > Surówka z kalafiora ze świeżym koperkiem, jajkiem, sosem jogurtowo – czosnkowym
    > Sałatka Colesław

    //

    STACJA LIVE COOKING KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA                   35 pln od osoby

    /minimalne zamówienie dla 60 % Gości/
    > Grillowane krewetki black tiger z salsą meksykańską
    > Smażone kalmary z sosem chilli
    > Pieczony ser camembert z szynką parmeńską
    > Tagliatelle z oliwą i czosnkiem podawane również z owocami morza
    > Wybór pieczywa /bagietki, razowe, orkiszowe/
    > Oliwy smakowe /z czosnkiem, tymiankiem, chilli/

    //

    //

    STÓŁ KASZUBSKI                    30 pln od osoby

    /minimalne zamówienie dla 40 % Gości/
    > Śledzik opiekany w zalewie octowej
    > Śledzik po kaszubsku z rodzynkami w sosie pomidorowym
    > Okrasa z gęsi
    > Smalec swojski ze skwarkami
    > Smarowidło z siekanej pieczeni wieprzowej ze szczypiorkiem
    > Półgęski na bagietce z żurawiną
    > Ćwikła z chrzanem
    > Bigos kaszubski z leśnymi grzybami
    > Kluski ziemniaczane z boczkiem, cebulką i twarogiem
    > Bochny wiejskiego chleba

    //

    STACJA LIVE COOKING DESEROWA                    20 pln od osoby

    /minimalne zamówienie dla 50 % Gości/
    > Ruchańce kaszubskie z jabłkami
    > Naleśniki ze świeżymi owocami i bitą śmietaną
    > Lody z gorącymi malinami i bitą śmietaną

    //

    WESELNY COCKTAIL BAR                    od 20 pln od osoby
    > Karta drinków do indywidualnych ustaleń

    //

    //

    STÓŁ Z ATRAKCJAMI DLA DZIECI                    od 35 pln od osoby
    > Lizaki, drobne cukierki
    > Żelki, Pianki Marshmallow
    > Kredki, papier do kolorowania, proste gry zespołowe

    //

    POLECAMY DO WSPÓŁPRACY

    Oprawa muzyczna
    > Dj Jacek Wicek, grający na żywo na trąbce do podkładów muzycznych, tel. 502 912 218
    > DJ Disco Projekt Leszek Dybowski, tel. 602 119 188

    > Zespół Standard Acoustic Wojciech Wiśniewski, tel. 601642851
    > Zespół „Fraza” z Gdyni Zbigniew Pieckowski, tel. 793 716 444

    //

    Dekoracje kwiatowe
    > Zielony Gaj Małgorzata Kosno, tel. 500 131 636

    //

    Fotografia
    > Jacek Szeler, tel. 515 288 058
    > Marek Puszcz, tel. 606 630 193

    //

    Noclegi
    > Akademiki Dwa Żagle (przy Riwierze), tel. 728 913 793
    > Pokoje do wynajęcia na Kamiennej Górze, tel. 731 952 111
    > Och Hostel!, Gdynia, ul. Świętojańska 85, tel. 500 314 737, 502 026 350

    //

    Fotobudka
    > Mediabox Paweł Łażycki, tel. 518 597 70

    //



  • //

    BanGlob to catering bez granic.

    //

    Organizujemy różnorodne uroczystości z pełną obsługą w Gdyńskim Klubie Marynarki Wojennej Riwiera, w sali bankietowej z widokiem na morze.
    Przyjęcia cateringowe organizujemy także w każdym wskazanym przez Państwa miejscu.

    //

    Decydując się na współpracę z nami wybierają Państwo profesjonalizm poparty doświadczeniem.
    Przez ponad 20 lat BanGlob zorganizował ponad 600 przyjęć weselnych w Riwierze i innych lokalizacjach.

    //

    Specjalnie dla Państwa nasza firma przygotowała w prezencie:

    > salę bankietową RIWIERA  w uroczystej aranżacji
    > tort weselny, piętrowy z subtelną dekoracją
    > toast powitalny winem musującym dla wszystkich Gości
    > dekoracyjny chleb na powitanie Pary Młodej
    > fajerwerki, confetti na oczepiny
    > menu dla dzieci do lat 4
    > menu dla dzieci do lat 12 ze zniżką

    //

    Poniżej poglądowe propozycje menu.
    Sprawdź, co możemy zrobić dla Ciebie i Twoich Gości.
    Wspólnie stworzymy menu dla najbardziej wymagających.

    //

    MENU III                     200 PLN od osoby

    //

    Starter

    > Marynowana polędwica wołowa podana z parmezanem, rukolą oraz oliwą truflową w towarzystwie łososia bałtyckiego

       z szyjką rakową muśniętego winną galaretą z sosem chrzanowym

    > Bułeczka cocktailowa, masełko smakowe

    //

    Zupa serwowana                    /do wyboru/

    > Krem z borowików z kawałkami grzybów i natką pietruszki podany z kluskami francuskimi

    > Krem rakowy z grzankami ziołowymi i szyjkami rakowymi

    > Krem ze szparagów z kawałkami warzyw i grzankami ziołowymi

    //

    Danie główne serwowane                    /do wyboru/

    > Pieczona pierś z kaczki na modrej kapuście z rodzynkami w towarzystwie cząstek jabłka z borówkami

       i ziemniaków parissien oprószonych ziołami

    > Rewia sałat z pomidorkiem cocktailowym, płatkami parmezanu i sosem winegret

        lub

    > Roladka z indyka nadziewana blanszowanymi porami podana na sosie śmietanowym w towarzystwie ziemniaków parissien

       oprószonych ziołami oraz warzyw blanszowanych ze szparagami i płatkami migdałów

    > Rewia sałat z pomidorkiem cocktailowym, płatkami parmezanu i sosem winegret

        lub

    > Filet z sandacza na aksamitnym sosie rakowym podany z ziemniakami parissien oprószonymi ziołami oraz warzywami blanszowanymi

       ze szparagami i płatkami migdałów

    > Rewia sałat z pomidorkiem cocktailowym, płatkami parmezanu i sosem winegret

    //

    Deser

    > Torcik pralinowy z musem z belgijskiej czekolady oraz dekoracją

    //

    Przekąski zimne

    /wesela do 60 osób: 6 rodzajów przekąsek do wyboru,

     wesela powyżej 60 osób: 9 rodzajów przekąsek do wyboru/

    > Polędwica marynowana z listkami rukoli i parmezanem oraz oliwą truflową

    > Krewetki tygrysie marynowane w oliwie i czosnku na salsie meksykańskiej

    > Polędwiczki wieprzowe faszerowane leśnymi kurkami

    > Polędwiczka wieprzowa z chipsem bekonu na chutney z czerwonej cebuli

    > Galantyna z kaczki po staropolsku aromatyzowana majerankiem, szpikowana suszoną śliwką z konfiturą żurawinową

    > Mozaika z indyka z mandarynką i wisienką cocktailową

    > Carpaccio z łososia z kaparami i świeżym koprem oraz cząstkami cytryn

    > Mus surimi ze świeżym koperkiem na bagietce

    > Śledzik kaszubski na śmietanowym puchu z cebulką, kiszonym ogórkiem, jabłkiem z plastrami pieczonych ziemniaków

    > Tymbaliki z drobiu z zielonym groszkiem oraz warzywami na plastrach cytryn

    > Hummus z suszonymi pomidorami na bagietce

    > Pasztet staropolski z dodatkiem wątróbek gęsich na plastrach grillowanych jabłek

    > Włoskie wędliny z antipasti: oliwki, suszone pomidory oraz nadziewane papryczki w towarzystwie grissini

    > Deska mięs pieczonych z warzywnym founde oraz dipami

    > Tatar z suszonych pomidorów z grillowaną cukinią na bagietce

    > Marynaty z naszej spiżarni: dynia, grzybki, ogórki, papryka

    > Sosy zimne do przekąsek

    > Wybór pieczywa /pszenne, żytnie, razowe/

    //

    Gorące tapas

    > Śliwka suszona owinięta chrupiącym bekonem z pikantnym sosem chilli

    > Crostini z mozzarellą i pomidorem oraz pesto bazyliowym

    > Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami oraz grillowaną cukinią

    lub

    Sushi                                                                                        

    > Futomaki (łosoś, ryba maślana, krewetka, halibut)

    > Uramaki (surimi, pasta tuńczyk)

    > Hosomaki (ogórek, tykwa, oshinko)

    > Nigiri (łosoś, krewetka, tamago)

      + imbir, wasabi i pałeczki

    //

    Sałatki

    /wesela do 60 osób: 2 rodzaje sałatek do wyboru,

     wesela powyżej 60 osób: 4 rodzaje sałatek do wyboru /                                        

    > Łosoś wędzony na sałacie lodowej z grillowaną cukinią, oliwkami oraz suszonymi pomidorami i dressingiem ziołowym

    > Insalata caprese: pomidory, mozzarella oraz świeża bazylia i oliwa z oliwek

    > Sałatka krabowa ze świeżym koperkiem, makaronem ryżowym oraz ogórkiem i sosem jogurtowym

    > Sałatka z oliwkami, serem feta i warzywami sezonowymi na sałacie lodowej z dodatkiem sosu winegret

    > Sałata rzymska z rukolą i tradycyjną polską szynką wędzoną, mozzarellą, suszonymi pomidorami

       i piórka czerwonej cebuli z dressingiem ziołowym

    > Rewia chrupiących sałat z pomidorkiem cocktailowym, jajkiem przepiórczym i płatkami parmezanu z sosem winegret

    > Grillowany indyk z grzankami ziołowymi na sałacie lodowej z zielonym ogórkiem, papryką i pomidorami na sosie czosnkowo-majonezowym

    > Śledzik pod pierzynką warzyw i jajka z puszystym sosem jogurtowym

    > Rewia sałat z serem gorgonzola, orzechami włoskimi, żurawiną oraz piórkami czerwonej cebuli i sosem musztardowo – miodowym

    > Sałatka brokułowa z serem pleśniowym i winogronami oraz płatkami migdałów i sosem jogurtowym

    //

    Ciasta i desery                                

    > Beza z kremem mascarpone i figami

    > Ciasto biszkoptowe z kremem jogurtowymi truskawkami/malinami oraz borówkami/wiśniami (do wyboru)

    > Pianka cytrynowa z jabłkiem i biszkoptem

    > Agrestowiec na biszkopcie z bitą śmietaną, bezą i płatkami prażonych migdałów

    > Sernik pieczony z pianką i czekoladą

    > Mus czekoladowy z wiśniami

    > Mus mascarpone z maracują

    //

    Owoce                                                                               

    > Finezyjnie podane patery owoców egzotycznych i sezonowych

    //

    I gorąca kolacja                                       

    > Płonący soczysty indyk pieczony serwowany z gratin ziemniaczany oraz sosem cumberland

    //

    II gorąca kolacja

    > Barszcz z pasztecikiem z kapustą i grzybami

       lub

    > Bogracz z mięsem wieprzowym, kolorową papryką oraz aromatycznymi ziołami

    //

    //

    DODATKOWO

    //

    Napoje gorące                    nielimitowane /w cenie menu/
    > Kawa świeżo parzona z ekspresów
    > Herbaty liściaste /czarna, owocowa, zielona/
    > Cukier biały, brązowy
    > Mleko w dzbankach

    //

    //

    Napoje zimne bezalkoholowe                    22 pln od osoby /bez limitu na czas trwania imprezy/
    > Woda mineralna gazowana, niegazowana
    > Soki owocowe 100% różne smaki
    > Napoje gazowane Coca Cola, Sprite, Tonic

    //

    Alkohol open bar                    40 pln od osoby
    > Wino białe hiszpańskie Caliza Chardonnay
    > Wino czerwone hiszpańskie Caliza Merlot Syrah
    > Wódka czysta Wyborowa
    > Piwo Żywiec, Warka

    //

    Opłata serwisowa                    18 pln od osoby /obsługa alkoholi Klienta/
    > Schłodzenie alkoholu
    > Lód
    > Szkło w określonym asortymencie
    > Serwis kelnerski

    //

    Wynajem tarasu w sezonie letnim                    1000 pln
    > Aranżacja stolików z krzesłami i kanapami oraz zadaszenie w razie niepogody, obsługą kelnerską oraz ochroną

    //

    Efektowne dekoracje kwiatowe                    /cena do uzgodnienia/

    //

    Koszty organizacyjne przyjęcia                    12 pln od osoby
    > Dekoracyjne przygotowanie sali, stołów i bufetów /meble, ozdobne tkaniny, scenografia, kandelabry, świece/
    > Profesjonalny serwis kelnerski i kucharski
    > Bieżący nadzór w czasie przyjęcia nad czystością i ładem w sali weselnej oraz w toaletach
    > Szatnia z obsługą
    > Ochrona wewnątrz i na zewnątrz lokalu

    //

    //

    DODATKOWE ATRAKCJE KULINARNE

    //

    STACJA LIVE COOKING GRILL 25 pln od osoby /minimalne zamówienie dla 60 % Gości/
    > Marynowany filet z łososia z koprem i cytryną
    > Karczek wieprzowy marynowany w ziołach
    > Pierś z drobiu przyprawiona papryką i czosnkiem
    > Bekon wędzony z aromatycznym pieprzem młotkowanym
    > Kiełbaski białe przyprawiane czosnkiem i majerankiem
    > Warzywa grillowane – cukinia, bakłażan, papryka
    > Sosy zimne: jogurtowy z zielonym pieprzem, czosnkowy
    > Surówka z kalafiora ze świeżym koperkiem, jajkiem, sosem jogurtowo – czosnkowym
    > Sałatka Colesław

    //

    STACJA LIVE COOKING KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA 35 pln od osoby /minimalne zamówienie dla 60 % Gości/
    > Grillowane krewetki black tiger z salsą meksykańską
    > Smażone kalmary z sosem chilli
    > Pieczony ser camembert z szynką parmeńską
    > Tagliatelle z oliwą i czosnkiem podawane również z owocami morza
    > Wybór pieczywa /bagietki, razowe, orkiszowe/
    > Oliwy smakowe /z czosnkiem, tymiankiem, chilli/

    //

    //

    STÓŁ KASZUBSKI 30 pln od osoby /minimalne zamówienie dla 40 % Gości/
    > Śledzik opiekany w zalewie octowej
    > Śledzik po kaszubsku z rodzynkami w sosie pomidorowym
    > Okrasa z gęsi
    > Smalec swojski ze skwarkami
    > Smarowidło z siekanej pieczeni wieprzowej ze szczypiorkiem
    > Półgęski na bagietce z żurawiną
    > Ćwikła z chrzanem
    > Bigos kaszubski z leśnymi grzybami
    > Kluski ziemniaczane z boczkiem, cebulką i twarogiem
    > Bochny wiejskiego chleba

    //

    STACJA LIVE COOKING DESEROWA 20 pln od osoby /minimalne zamówienie dla 50 % Gości/
    > Ruchańce kaszubskie z jabłkami
    > Naleśniki ze świeżymi owocami i bitą śmietaną
    > Lody z gorącymi malinami i bitą śmietaną

    //

    WESELNY COCKTAIL BAR od 20 pln od osoby
    > Karta drinków do indywidualnych ustaleń

    //

    //

    STÓŁ Z ATRAKCJAMI DLA DZIECI od 35 pln od osoby
    > Lizaki, drobne cukierki
    > Żelki, Pianki Marshmallow
    > Kredki, papier do kolorowania, proste gry zespołowe

    //

    POLECAMY

    Oprawa muzyczna
    > Dj Jacek Wicek, grający na żywo na trąbce do podkładów muzycznych, tel. 502 912 218
    > DJ Disco Projekt Leszek Dybowski, tel. 602 119 188

    > Zespół Standard Acoustic Wojciech Wiśniewski, tel. 601642851
    > Zespół „Fraza” z Gdyni Zbigniew Pieckowski, tel. 793 716 444

    //

    Dekoracje kwiatowe
    > Zielony Gaj Małgorzata Kosno, tel. 500 131 636

    //

    Fotografia
    > Jacek Szeler, tel. 515 288 058
    > Marek Puszcz, tel. 606 630 193

    //

    Noclegi
    > Akademiki Dwa Żagle (przy Riwierze) – kontakt tel. 728 913 793
    > Pokoje do wynajęcia na Kamiennej Górze – kontakt tel. 731 952 111
    > Och Hostel!, Gdynia, ul. Świętojańska 85, tel. 500 314 737, 502 026 350

    //

    Fotobudka
    > Mediabox Paweł Łażycki, tel. 518 597 70

    //


  • DODATKOWE ATRAKCJE KULINARNE

    //

    //

    STACJA LIVE COOKING GRILL 25 pln od osoby /minimalne zamówienie dla 60 % Gości/
    > Marynowany filet z łososia z koprem i cytryną
    > Karczek wieprzowy marynowany w ziołach
    > Pierś z drobiu przyprawiona papryką i czosnkiem
    > Bekon wędzony z aromatycznym pieprzem młotkowanym
    > Kiełbaski białe przyprawiane czosnkiem i majerankiem
    > Warzywa grillowane – cukinia, bakłażan, papryka
    > Sosy zimne: jogurtowy z zielonym pieprzem, czosnkowy
    > Surówka z kalafiora ze świeżym koperkiem, jajkiem, sosem jogurtowo – czosnkowym
    > Sałatka Colesław

    //

    STACJA LIVE COOKING KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA 35 pln od osoby /minimalne zamówienie dla 60 % Gości/
    > Grillowane krewetki black tiger z salsą meksykańską
    > Smażone kalmary z sosem chilli
    > Pieczony ser camembert z szynką parmeńską
    > Tagliatelle z oliwą i czosnkiem podawane również z owocami morza
    > Wybór pieczywa /bagietki, razowe, orkiszowe/
    > Oliwy smakowe /z czosnkiem, tymiankiem, chilli/

    //

    //

    STÓŁ KASZUBSKI 30 pln od osoby /minimalne zamówienie dla 40 % Gości/
    > Śledzik opiekany w zalewie octowej
    > Śledzik po kaszubsku z rodzynkami w sosie pomidorowym
    > Okrasa z gęsi
    > Smalec swojski ze skwarkami
    > Smarowidło z siekanej pieczeni wieprzowej ze szczypiorkiem
    > Półgęski na bagietce z żurawiną
    > Ćwikła z chrzanem
    > Bigos kaszubski z leśnymi grzybami
    > Kluski ziemniaczane z boczkiem, cebulką i twarogiem
    > Bochny wiejskiego chleba

    //

    STACJA LIVE COOKING DESEROWA 20 pln od osoby /minimalne zamówienie dla 50 % Gości/
    > Ruchańce kaszubskie z jabłkami
    > Naleśniki ze świeżymi owocami i bitą śmietaną
    > Lody z gorącymi malinami i bitą śmietaną

    //

    WESELNY COCKTAIL BAR od 20 pln od osoby
    > Karta drinków do indywidualnych ustaleń

    //

    //

    STÓŁ Z ATRAKCJAMI DLA DZIECI od 35 pln od osoby
    > Lizaki, drobne cukierki
    > Żelki, Pianki Marshmallow
    > Kredki, papier do kolorowania, proste gry zespołowe

  • POPRAWINY PO PRZYJĘCIU WESELNYM

    //

    //

    MENU I 24 PLN od osoby              

    //

    Danie główne                                 

    > Stek z karkówki marynowanej w ziołach i czosnku podany z sosem cocktailowym oraz ziemniakami opiekanymi z sezamem

    > Surówka z młodej kapusty ze świeżym koperkiem

    //

    Napoje bezalkoholowe zimne i gorące

    (cena do ustalenia w zależności od czasu trwania poprawin)

    > Woda mineralna niegazowana z cytryną, pomarańczą i miętą

    > Soki owocowe 100% /różne smaki/

     

    > Kawa świeżo parzona z ekspresu

    > Herbata /czarna, owocowa, zielona/ – serwowana z imbryków

    > Cytryna

    > Cukier biały i brązowy

    > Mleko z dzbanków

    //

     Przygotowanie sali oraz wyserwowanie potraw i ciast pozostałych po przyjęciu weselnym

    15 pln  od osoby – poprawiny do 4 godzin

    20 pln od osoby – poprawiny powyżej 4 godzin

    //

    //

    MENU II 30 PLN od osoby

    //

    Zupa

    > Żurek staropolski z białą kiełbasą okraszony cebulką i boczkiem serwowany z wiejskim pieczywem

     

    Danie główne

    > Pierś z kurczaka marynowana w ziołach podana z sosem cocktailowym oraz ćwiartkami ziemniaków oprószonych sezamem i warzywami blanszowanymi na parze

    > Sałatka letnia z pomidorami i ogórkiem posypanymi młodym szczypiorkiem i szalotką na sałatach

    //

    Napoje bezalkoholowe zimne i gorące

    (cena do ustalenia w zależności od czasu trwania Poprawin)

    > Woda mineralna niegazowana z cytryną, pomarańczą i miętą

    > Soki owocowe 100% /różne smaki/

     

    > Kawa świeżo parzona z ekspresu

    > Herbata /czarna, owocowa, zielona/ – serwowana z imbryków

    > Cytryna

    > Cukier biały i brązowy

    > Mleko z dzbanków

    Przygotowanie sali oraz wyserwowanie potraw

    i ciast pozostałych po przyjęciu weselnym

    15 pln  od osoby – poprawiny do 4 godzin

    20 pln od osoby – poprawiny powyżej 4 godzin

    //


  • UROCZYSTY OBIAD WESELNY

    //

    //

    MENU 100 PLN od osoby

    //

    Starter /jeden do wyboru/

    > Filecik z łososia z warzywami muśnięty winną galaretą, dekorowany świeżym koprem i cytryną

    > Bułeczka cocktailowa, masełko smakowe

       lub

    > Plastry polędwicy marynowanej na sałatach z suszonymi pomidorami, grillowaną cukinią oraz oliwkami z delikatnym sosem francuskim

    > Bułeczka cocktailowa, masełko smakowe

    //

    Zupa serwowana /jedna do wyboru/

    > Krem z pomidorów pelati z bazyliowym pesto i kluseczkami

    > Krem z brokułów z kleksem wiejskiej śmietanki i grzankami

    > Krem z pieczarek ze śmietanką i groszkiem ptysiowym

    > Krem z pieczonych białych warzyw z płatkami migdałów

     

    Danie główne serwowane /do wyboru/

    > Steki z polędwiczki wieprzowej owinięte chrupiącym bekonem na gorącym wiśniowym sosie BBQ w otoczeniu pieczonych ziemniaków

       z warzywami blanszowanymi na parze z sezamem

    > Rewia chrupiących sałat z parmezanem i pomidorkiem cocktailowym oraz sosem winegret

       lub

    > Roladki z indyka nadziewane blanszowanymi porami na sosie śmietanowym w towarzystwie pieczonych ziemniaków oprószonych ziołami

       z warzywami blanszowanymi na parze i płatkami migdałów

    > Rewia chrupiących sałat z parmezanem i pomidorkiem cocktailowym oraz sosem winegret

     

    Danie wegetariańskie

    > Pieczony filet z dorsza na śmietanowym sosie koprowym z cząstką cytryny w towarzystwie pieczonych ziemniaków oprószonych ziołami

       z warzywami blanszowanymi na parze i płatkami migdałów

    > Rewia chrupiących sałat z parmezanem i pomidorkiem cocktailowym oraz sosem winegret

    //

    Deser

    > Tort weselny wykończony w bitej śmietanie z dekoracją (smaki do ustalenia) i efektownymi fajerwerkami confetti

     

    Owoce                                                               

    > Patery owoców sezonowych i egzotycznych

     

    Napoje gorące /nielimitowane/

    > Kawa świeżo parzona z ekspresów

    > Herbaty liściaste czarna, owocowa, zielona

    > Cukier biały, brązowy

    > Mleko w dzbankach

     

    Napoje zimne bezalkoholowe 10 pln od osoby

    /bez limitu na czas trwania imprezy do 4 godzin/

    > Woda mineralna gazowana, niegazowana

    > Soki owocowe 100% różne smaki

    > Napoje gazowane Coca Cola, Sprite, Tonic

    //

    Alkohol open bar 25 pln od osoby

    > Wino białe hiszpańskie Caliza Chardonnay

    > Wino czerwone hiszpańskie Caliza Merlot Syrah

    > Wódka czysta Wyborowa

    > Piwo Żywiec, Warka

    lub

    Obciążenie według zużycia za otwarte butelki   

    lub

    Obsługa alkoholi Klienta do 4 h 10 pln od osoby

    > Schłodzenie alkoholu

    > Lód

    > Szkło w określonym asortymencie

    > Serwis kelnerski


    Koszty organizacyjne przyjęcia 5 pln od osoby

    > Dekoracyjne przygotowanie sali i stołów (meble, ozdobne tkaniny, scenografia)

    > Profesjonalny serwis kelnerski i kucharski

    > Świece w szkle

    > Jednolita zastawa i szkło

  • POLECAMY

    //

    Oprawa muzyczna
    > Dj Jacek Wicek, grający na żywo na trąbce do podkładów muzycznych, tel. 502 912 218
    > DJ Disco Projekt Leszek Dybowski, tel. 602 119 188

    > Zespół Standard Acoustic Wojciech Wiśniewski, tel. 601642851
    > Zespół „Fraza” z Gdyni Zbigniew Pieckowski, tel. 793 716 444

    //

    Dekoracje kwiatowe
    > Zielony Gaj Małgorzata Kosno, tel. 500 131 636

    //

    Fotografia
    > Jacek Szeler, tel. 515 288 058
    > Marek Puszcz, tel. 606 630 193

    //

    Noclegi
    > Akademiki Dwa Żagle (przy Riwierze) – kontakt tel. 728 913 793
    > Pokoje do wynajęcia na Kamiennej Górze – kontakt tel. 731 952 111
    > Och Hostel!, Gdynia, ul. Świętojańska 85, tel. 500 314 737, 502 026 350

    //

    Fotobudka
    > Mediabox Paweł Łażycki, tel. 518 597 70

    //



  • Pobierz