CHRZCINY KOMUNIA

  • Przedstawiamy aktualną poglądową ofertę menu na Przyjęcie Komunijne / Chrzciny w naszej Sali Bankietowej Riwiera przy Gdyńskim Bulwarze.

    //

    Usługę cateringową możemy także zrealizować w wybranej przez Państwa lokalizacji (dom, ogród, inne).

    //

    //

    STARTER /do wyboru/

    > Polędwica marynowana z czarnymi oliwkami, kaparami, listkami rukoli i świeżego parmezanu na oliwie z oliwek

    > Bułeczka koktajlowa, masło

       lub

    > Filet z łososia z warzywami, muśnięty winną galaretą z sosem chrzanowo – koprowym z cytryną

    > Bułeczki koktajlowe, masło

    //

    ZUPA /do wyboru/

    > Zupa drobiowa z kluseczkami, kawałkami kurczaka i warzywami

    > Krem z pomidorów pelati z kluskami kładzionymi i kleksem wiejskiej śmietanki

    > Krem ze szparagów z kawałkami warzyw sezonowych

    //

    DANIE GŁÓWNE /do wyboru/

    > Pieczone steki z polędwiczek wieprzowych z gorącym sosem wiśniowym BBQ w otoczeniu pieczonych ziemniaków oprószonych ziołami

       i warzyw blanszowanych na parze

    > Grillowany dorsz na sosie koprowym w otoczeniu pieczonych ziemniaków oprószonych ziołami i warzyw blanszowanych na parze

    > Filet z indyka nadziewany blanszowanymi porami na sosie śmietanowym, podany z młodymi ziemniakami w asyście młodej marchewki

       oprószonej płatkami migdałów

    > Rewia sałat z pomidorkami cocktailowymi, płatkami parmezanu i sosem winegret

       /serwowana z każdym wariantem wybranego dania głównego/

    //

    //

    DESER /do wyboru/

    > Deser lodowy z owocami sezonowymi, czekoladą i świeżą miętą

    > Deser mango – malina z belgijskiej czekolady

    > Puchar truskawek z bitą śmietaną i świeżą miętą

    //

    //

    NAPOJE GORĄCE /nielimitowane/

    > Kawa świeżo parzona z ekspresów ciśnieniowych /espresso, latte, cappuccino/

    > Herbata liściasta, czarna, owocowa – serwowana z imbryków

    > Mleko w dzbankach

    > Cukier biały i brązowy

    > Cytryna

    //

    Koszt obiadu głównego dla dorosłych 90 pln od osoby

    //

    NAPOJE ZIMNE  do 2h 10 pln od osoby

    > Woda niegazowana z cytryną, pomarańczą i miętą

    > Soki owocowe 100%

    //

    MENU DLA DZIECI

    //

    //

    STARTER

    > Uśmiech z owoców egzotycznych i sezonowych

    //

    ZUPA
    > Zupa drobiowa z kluseczkami, kawałkami kurczaka i warzywami

    //

    DANIE GŁÓWNE
    > Pierś z kurczaka na chrupko z frytkami i ketchupem, podawana z surówką z młodej marchewki i jabłka

    //

    DESER
    > Deser lodowy z owocami sezonowymi, czekoladą i świeżą miętą

    //

    Koszt obiadu głównego dla dzieci 55 pln od osoby

    //

    DEKORACYJNE TORTY KOMUNIJNE / Z OKAZJI CHRZTU ŚWIĘTEGO od 80 pln za kilogram
    z fajerwerkami i dedykacją do ustalenia

    //

    //

    PYSZNE CIASTA Z NASZEJ AUTORSKIEJ CUKIERNI od 7 pln / porcja  

    > Sernik z czekoladą, pianką i bezą

    > Ciasto jogurtowe na biszkopcie z truskawkami i galaretką

    > Ciasto kawowe z bezą i wiśniami

    > Babeczka koktajlowa z bitą śmietaną i owocami

    > Agrestowiec na biszkopcie z bitą śmietaną, bezą i płatkami migdałów

    > Makowa pokusa przekładana konfiturą z czarnej porzeczki i kremem waniliowym

    > Torcik bezowy z kremem mascarpone, daktylami i orzechami włoskimi

    > Cytrynka na biszkopcie z jabłkiem i pianką

    > W-Z na bitej śmietanie z delicją pomarańczową

    //

    //

    KOLACJA 

    //

    ZIMNE PRZEKĄSKI 250 g na osobę z asortymentu

    > Mozaika z indyka z mandarynką i wiśnia cocktailową

    > Plastry pieczonego schabu z morelą i śliwką muśnięte malagą

    > Carpaccio z łososia z twarożkowym creme fraiche , świeżym koprem i cytryną

    > Płatki wędzonej gęsi z chutney morelowym na bagietce

    > Capreze z pomidorów, mozzarelli i świeżych  listków bazylii i oliwy z oliwek

    > Sałatka brokułowa z jajkiem, ogórkiem i sosem jogurtowym

    > Tymbalik drobiowy z warzywami, kukurydzą i zielonym groszkiem na plastrach jaj gotowanych

    > Śledzik pod pierzynką warzyw na puszystym sosie jogurtowo – majonezowym ze szczypiorkiem i gotowanym jajkiem

    //

    //

    PRZEKĄSKA GORĄCA /do wyboru/ 250 g na osobę

    > Boeuf Stroganow z wołowiny z kolorową papryką i aromatycznymi przyprawami

    > Gnochi ze szpinakiem i pomidorkiem cocktailowym oprószone parmezanem w sosie śmietanowym

    > Tajskie curry z kurczakiem i warzywami

    //

    Koszt kolacji od 55 pln od osoby

    //

    NAPOJE ZIMNE i GORĄCE (do kolacji) /nielimitowane/ 10 pln od osoby

    > Woda niegazowana z cytryną, pomarańczą i miętą

    > Soki owocowe 100%

    > Kawa świeżo parzona z ekspresów ciśnieniowych /espresso, latte, cappuccino/

    > Herbata liściasta, czarna, owocowa  – serwowana z imbryków

    > Mleko w dzbankach

    > Cukier biały i brązowy

    > Cytryna

    //

    Dekoracyjne przygotowanie stołów 10 pln od osoby

    > Świeże kwiaty

    > Tkaniny

    > Świece

    > Białe pokrowce na krzesła

    > Dekoracja krzesła komunikantaInne elementy dekoracyjne

    //

    //


  • Plik PDF

Zapisz